mandag, mai 09, 2005

Nyere forskning

Nyere forskning viser at du ikke kan leve av vitaminpiller alene. Nyere forskning viser at forskere slår alarm oftere enn de forsker. Nyere forskning viser at forsøket med å destillere lykke til pilleform endte i tenners gnissel. Tenners gnissel er ikke bra for emaljen, for hvis emaljen slites bort trenger bakterier inn i tanna, smyger seg innpå nerven i ly av natten og slår til som en snikende tiger med et dødelig slag, før den etser seg inn i tannkjøttet, finner blodåreveien sørover til pumpesentralen, og da dør du av karies på hjertet. Viser nyere forskning.

Nyere forskning viser også at:
Hvis de trettiåtte prosentene av befolkningen som har søvnproblemer blir overvektige som en følge av insomnia – kan de bare kaste badevekten, så blir helsa deres bedre.
Tre glass vin innabords er sunt, før du skal spørre mor og far hvilke sykdommer de har overført til deg.

Jeg har faktisk også forsket litt. Nylig. Med google. Og nyere forskning viser at vitenskaplige resultater ikke lar seg oversette til tabloidspråket. Faktisk er det til stor fordel å være en kanin, siden tabloidmedia skriver for vesener som har bare to tilstander i sitt følelsesregister: enten laidback, søt og klar for sex, eller på vill flukt i sanseløs panikk.

3 kommentarer:

Thomas sa...

Morsomt og sant, sant, sant...

Fredrik sa...

Det beste er kanskje å være en E coli, zebrafisk eller bananflue, ettersom dette er yndete forskningsobjekter.

Ofte kan det være greit å ta en titt på originalartikkelen når Dagbladet eller VG slår noe stort opp. Dessverre er disse avisene især dårlige til å oppgi disse kildene (forskning.no pleier ofte å legge ut en lenke på slutten av artikkelen), men et lite søk på pubmed eller tidsskriftet (om det er norske forhold) kan være fordelaktig.

På denne måten får du et innblikk i hva forskerne egentlig har funnet ut.

palodegard sa...

Fredrik: for å spesifisere - det er tabloidene jeg ergrer meg over. Forskning skulle vi gjerne hatt mer av. Men forskning har det med å avdekke nyanser, og det takler ikke VG og kameratene. VG-leseren er tydeligvis enten kåt eller i vill panikk - ingen mellomting.

Ta Fredriks tips, folkens! Sjekk eksempelvis forskning.no for å finne ut hva nyere forskning egentlig viser.