torsdag, mai 19, 2005

Akademikertyper

Når man sitter opp til ørene i hjemmeeksamen er det nødvendig med litt atspredelse innimellom. Her kommer en gammel slager:

Av og til er det gøy å klassifisere, gi ting merkelapper. For en som har vanket på universitetet i en del år kjennes det på høy tid å få klarhet i ulike typer akademikere.

En kjent variant er skrivebordsakademikeren. Han/hun sitter og synser trygt innelåst i instituttets trygge livmor. Han liker å kritisere andres arbeid, særlig de som faktisk har kontakt med andre levende mennesker. Denne personen er aldri opphavet til en genuint ny tanke eller idé - men trives best med å klippe og lime i andres teorier. En slik type på mitt fakultet krevde 80% oppmøte for studentene, mens han, som var fagansvarlig, kom kun på det første orienteringsmøtet. Han understreket at det var strengt forbudt for studentene å ta kontakt med ham - spør først foreleser, så læringsassistent, så instituttkontor. Om han likevel måtte involveres skulle beskjeder inn og ut gå gjennom instituttet. Var han på forskningsreise, tror du? Nei han satt på det jævla kontoret sitt hele jævla semesteret.

En mer sympatisk variant er gutteromsakademikeren. Denne finner en barnslig glede i vitenskapen og kombinerer gjerne en faglig debatt med en runde Playstation 2 på kontoret. Han liker å menge seg med studentene og skriver gjerne faglige artikler om ting han elsket når han var i puberteten ("En Jungiansk lesning av Star Trek").

Har du flere varianter?

Ingen kommentarer: