lørdag, mai 06, 2006

To års Tåkeprat

Bloggen min fyller år. I disse dager er det to år siden jeg begynte å blogge. Det siste året har Tåkesinn vært å finne på Blogspot, året før der lå den på Diary-X (alle tekstene derfra sank med moderskipet, dessverre).

Har jeg oppnådd det jeg ville med å blogge? På mange måter, ja. Jeg ville ha litt jevnlig aerobic for skrivemusklene. Trene meg selv i å reflektere over aktuelle saker, og uttrykke meningene mine verbalt. Jeg ville utforske litt ulike sjangre: rene artikler, kommentarer, allegorier, satiriske tekster ogsåbortetter.

Jeg har ikke vært bloggebyens mest flittige på oppdateringer. Mest fordi jeg prioriterer mange ting høyere enn denne bloggen, men også fordi jeg skriver på en annen, fagrelatert blogg.

Vil jeg fortsette å blogge? Tja. Jeg merker at jeg ønsker meg to ting for å gi bloggemotivasjonen et løft:
1) Flere lesere og kommentatorer
2) Å bli del av en større sammenheng: en gruppeblogg, et nettmagasin eller lignende.

Å tiltrekke seg mange lesere er ikke så veldig vanskelig. Her er de tre kjappeste løsningene:
1) Blogg om islam.
2) Bruk tabloide titler på postene dine.
3) Gå til krig mot en populær blogger.

I løpet av det siste året har Tåkesinn hatt temmelig nøyaktig ti tusen klikk. Tre tusen av dem kom den første uka i februar. Anledningen var selvsagt oppstyret rundt Mohamed-karikaturene, og mange fant veien for å lese om da jeg reddet ytringsfriheten.

Så kan du jo spørre meg: "Om du ønsker deg flere lesere, kan du ikke bare fortsette å skrive om islam?"

Da svarer jeg, tabloid, provoserende og usaklig: "Om du ønsker deg mer penger, kan du ikke bare stjele dem? Om du ønsker deg mer sex, kan du ikke bare tvinge deg til det?"

20 kommentarer:

Hjorthen sa...

Gratulerer med toårsdagen!

Jeg driver og sysler litt med planer om nettopp en slags gruppeblogg nå, mest inne i hodet mitt foreløpig. Men det er feil tid på året å dra i gang noe sånt nå tror jeg, med sommeren på dørterskelen og fallende bloggeaktivitet, ferie og alt som hører til.

Men vi får se hva det blir til, om jeg drar i gang noe så er du en av dem det hadde vært veldig hyggelig å hatt med på startoppstillingen ihvertfall.

saccarina sa...

Jeg stemmer i med gratulasjoner!

Antall lesere henger vel til dels sammen med hyppighet på oppdateringer, og når man har lengre pauser mister man sannsynligvis en del faste lesere. Samtidig kan det være en viss omvendt korrelasjon mellom kvalitet på innleggene og hyppighet også, og når det gjelder bloggen din vet jeg at jeg alltid får kvalitet når jeg leser.

Hva poenget mitt er? Ingenting egentlig, annet enn at jeg ikke skjønner hvorfor du ikke har de leserne og kommentatorene du ønsker deg.

palodegard sa...

Takk skal dere ha, Hjorthen og Saccarina!

Saccarina: du har rett: jeg tror nok jeg glatt kunne doblet antall lesere ved å doble antall poster - altså hyppigere oppdateringer. Jeg har gjort det til en regel at jeg kun poster når jeg har tid og ork, pluss en konkret idé. Derfor hadde jeg nok passet bedre inn på en gruppeblogg.

Hjorthen: spennende å høre at du grubler på muligheter for gruppeblogg. Jeg koker på en liten post om akkurat dette, den kommer om en dag eller to.

Uansett, det er sikkert lurt å ta sommerferie først. Men jeg håper du/dere ikke fryser Sonitus i sommer! Jeg begynner å bli avhengig :-)

Hjorthen sa...

Det er jo ihvertfall ikke nødvendigvis slik at mange lesere er synonymt med høy kvalitet eller stor innflytelse heller?

Hjorthen sa...

Sonitus holder nok koken i sommer også, jeg skal riktignok på ferie et par uker i juli, men det kan jo være en god anledning til å utvide staben med en ferievikar eller to:-)

Anonym sa...

Grattis med 2 år Palode...

Og til Hjorten: (Garantert ikke rette stedet men...) Sonitus funker dårlig med Firefox altså, ihvertfall Firefox kjørt på Ubuntu...

Hjorthen sa...

Det skal ikke være lett!

Men i såfall må det være ubuntu (hva nå det er for noe egentlig) som er problmetet, for jeg kjører stort sett Firefox selv og det funker ålreit det.

Anonym sa...

Nei det skal ikke være lett hehe...

Ubuntu er en Linux-distro, hvis det hjelper noe ;O)

Morten Magelssen sa...

Gratulerer med jubileet, Palode!

Knut Johannessen sa...

Jeg stiller meg i gratulantenes rekker, Palode. Må alltid innom for å se hva som befinner seg i tåkeheimen.

Anonym sa...

Hva er linken til den fagrelaterte bloggen du skriver på?

palodegard sa...

Takk igjen for kommentarer og gratulasjoner, folkens!

Den andre bloggen er en intern sak - kun for de som tilhører "sekten" :-)

Anonym sa...

Grattulerer så mye med to års jubileet!! *tuuut*

En sånn gruppegreie kunne jeg tenke meg.. jaujau=) Grattis! *sender kake*

palodegard sa...

Takk for tekstkake, Elisabeth!

gunnarb sa...

Jeg gratulerer litt i seneste laget her skjønner jeg. Fyller ikke to år selv før til høsten en gang (men det føles mye lengre enn det :-D )

Til hjorthen og knut stian: jeg kjører selv firefox på ubuntu og ingen problemer med sonitus her i gården.

Det jeg egentlig skulle kommentere her ser jeg at passer mye bedre i palode sin siste post så de som vil kan jo lese videre der.

Anonym sa...

Grattis, Palode! Bloggen din er jævla kul. Det har jeg forsåvidt tilkjennegitt en del fra før av, men likevel.

Hva slags gruppeblogg er det snakk om? Jeg blir glatt med på eventuelle venstre-rabulistgruppeblogger med akademisk fiksfakseri og stor sjangerspredning, om det for eksempel var det du mente.

palodegard sa...

Takk, Polisen!

Jo, det er definitivt rom for venstreorientert samling av skarpe penner - og der kan ikke Meningspolitiet overses. Det viktigste hadde vært et tydelig verdigrunnlag, og at bloggen ikke bare går løs på blåbloggere og markedsfundamentalister. Vi trenger stemmer som er begistret for sosiale løsninger, og en velfungerende velferdsstat.

Anonym sa...

Låter som et bra manifest, det. Enig i at det ikke bare kan være negasjon og og surmuling, men noen positivt definerte standpunkt også. count me in.

Anonym sa...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»

Anonym sa...

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»