tirsdag, mai 23, 2006

Bokblogg!


Det har blitt snakket litt om gruppeblogger i det siste. Mange har ytret et ønske om en blogg for bokelskere. Det er mange bibliofile i den norske bloggebyen, og kanskje hadde det vært en idé å samle disse som bidragsytere til en felles gruppebokblogg?

Dette er en invitasjon til en liten idédugnad. Jeg har ennå ingen konkrete planer for hvordan en slik blogg kunne ta form, og det er vel heller tvilsomt om jeg har tid til å administrere en slik blogg alene (masteroppgave, innlevering i november, grøss). Den smarteste tiden for å starte en slik blogg er nok uansett til høsten, når sommerferiens sløvhet har lagt seg, og bokhøsten nærmer seg. I mellomtiden har jeg altså lyst til å invitere leseglade bloggere til å komme med idéer og løse tanker:

- Hvordan skal bloggen se ut?
- Fast redaksjon, eller åpent for alle skribenter?
- Temauker (sci-fi, norsk bokhøst, debutanter, nøkkelromaner osv.)?
- Tillegsfunksjoner (debattforum e.l.)?
- Og så videre...

Selv kunne jeg tenke meg skribenter som la vekt på leseglede, og et usnobbete innhold, altså at vi ikke deler inn i kategorier av høy- og lavkultur.

Å slenge ut tanker og idéer er selvsagt helt uformelt. Og skulle du kjenne behovet for å være fast skribent, eller kanskje til og med administrator, så er det bare å rope ut.

Sett i gang! Kommentarfeltet er ditt. Og skulle du kjenne til skriveføre som hadde egnet seg, tips dem om idémyldringen!

59 kommentarer:

Elisabeth sa...

Du kjenner meg Palode. Sign me up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

palodegard sa...

Elisabeth er selvskreven! Kanskje du har noen tanker om hva bloggen kan hete også?

Elisabeth sa...

*rødme*

Ja, jeg har nok noen ideer, men de er ikke så veldig bra da tror jeg (hjernen bobler for øyeblikket)... tja, hva med: 1. "Bokbadet",eller 2. "Alexandria arkivet" (hint til verdens største bibliotek i Alexandria).

Jeg kan holde på i evigheter. Hold meg oppdatert! Send gjerne mail!

Oystein sa...

Tja, jeg kan vel alltids hoste opp en ekstra seksjon på bloggen min? Sånn hvis noen har lyst til å prøve prosjektet før man spanderer penger på å lage eget domene for det?

Kristin Storrusten sa...

Å ha nok gode ideer til en litteraturblogg er nok ikke problemet - men det blir vanskelig å lage en blogg som er så "enkel" at vi faktisk får den oppe og gå!
Jeg synes ideen om en redaksjon høres mest passende ut, men at det også bør være et forum hvor alle kan skrive.

Selv ønsker jeg gjerne å være med på et slikt prosjekt, selv om jeg er en teknisk amøbe og bare kan stå i bakgrunnen og si "Kan vi ikke lage en sånn en, da? Og kan vi ikke gjøre slik?"

palodegard sa...

Elisabeth: gode navneforslag! Hører gjerne fler også...

Øystein: takk for tilbudet! Har faktisk tjuvstarta litt på en wordpress-design på mitt eget domene. Har tenkt å teste ut ting der. Link kommer senere.

Kristin: enig i at det bør være fritt frem for å bidra med tekster. Når det gjelder det tekniske er jeg også lite avansert. Kanskje vi kunne fått en wordpress-kløpper med på laget etter hvert.

Sexy Sadie sa...

Nå skriver Mihoe (Reality Challenge) en bokblogg også. Men det kan være en ting å kontakte henne. Ellers så er det da gruppebloggløsninger i all bloggplattformer vil jeg tro.

Anonym sa...

Palode: Kan du ikke sende meg en mail? For det blir litt vanskelig å komme med ideer her og sånn.

Anonym sa...

Det var meg den der anonyme

Hjorthen sa...

Nå har modemet mitt kapitulert så jeg får ikke kommentert dette så inngående akkurat nu, men jeg kan vel tenkes å bli med på noe slikt ja. Jeg kan teste ut noen løsninger etterhvert jeg også, og kan sikkert ta på meg hosting hvis ingen andre vil.

Men..jeg kommer tilbake med mer når jeg er på nett igjen og slipper å bruke arbeidstiden.

Anonym sa...

Utmerket ide. Ang tilleggsfunksjon. Mange holder jo allerede på med å blogge om bøker som det kom fram her. En kan generere en feed-aggregator som samler alle relevante innlegg. De fleste bruker jo kategorier i bloggene sine, så det ville være enkelt å lage en aggregator som henter alle innlegg fra kategorien "bøler". Evtl kan jo redaksjonen plukke ut noen "godbiter"

palodegard sa...

Sadie: Skriver Mihoe bokblogg ved siden av Reality? Har jeg i så fall ikke oppdaget. Og, ja, en MÅ jo ikke bruke wordpress for å ha bokblogg, men det ser vel ut til å være det beste bloggeverktøyet.

Hjorthen: god bedring til modemet ditt!

Jeg har brukt en liten time på å lære meg litt wordpress nå. Laget en liten prøvebokblogg her. Foreløpig svært enkle saker, men her er det fritt frem for utprøving.

Og i den forbindelse dukket mitt eget lille navneforslag opp: "Fabelveven". Vet ikke hvor chatchy det er, men 'fabel' er mitt favorittord.

palodegard sa...

lorenz: bra idé! Foreløpig aner jeg lite om feeds, har aldri satt meg inn i slikt. Men det kan jo raskt endres på.

Anonym sa...

Jeg melder meg garantert på som leser av denne bloggen, i allefall! Ellers var jeg og en venninne inne på tanken om å starte noe lignende selv for en stund siden, bortsett fra at vi tenkte oss et forum som hoveddelen av en slik "site", og en blogg knyttet til dette forumet der noen utvalgte "proffe" kunne skrive anmeldelser osv. Jeg har nok ikke helt tid og motivasjon til å være den som starter opp noe slikt nå, men kanskje noen andre vil? Visste dere at det faktisk ikke FINNES noe skikkelig forum om bøker på norsk? Det er helt hårreisende, spør du meg. Bøker er jo et såå takknemlig tema å diskutere på nett også, en slags interaktiv lesesirkel der det ikke nødvendigvis er noen frister for å lese bøkene, der man kan delta uansett hvor man bor, osv. Noe a la http://www.bookandreader.com/ hadde vært fantastisk og står høyt på min internettønskeliste.

palodegard sa...

marianne: jepp, bookandreader.com er et flott forbilde å ha. Og jeg ser helt klart for meg et bokdiskusjonsforum tilknyttet bloggen.

Elisabeth sa...

Da har jeg sendt deg en email med litt om bokblogg Palode=)

Anonym sa...

palode: Så bra! Jeg kommer til å delta!

Anonym sa...

Jeg med som bidragsyter på en bokblogg! Er forresten jeg som er Mariannes nevnte venninne ;)

Fabelveven var ikke så ille navn, men kanskje litt lite direkte bokrelatert? Men nå kommer jeg ikke på noen gode forslag til navn, vi strevde litt med å finne på noe elegant. Særlig hvis en skal registrere domene var det meste tatt. Hm, bokblogg.no kanskje? ;)

palodegard sa...

Nessie: Flott at du er med! Prøvde å komme på et navn som var mer direkte bokrelatert - men jeg kom bare på tørre og kjedelige ting. Kanskje noen som leser dette har det perfekte forslaget? Fabelveven er i alle fall ledig domenemessig.

Elisabeth sa...

Hva med: boksnop.no/org/com/net ?

palodegard sa...

boksnop? Tja, ikke verst. Boksnok kunne kanskje også funket? Foreløpig foretrekker jeg Fabelveven, but that's just me.

Noen som har peil på forumer forresten? Er det for vanskelig å lage et selv? Hvilke tjenester er i så fall bra? Proboards?

Anonym sa...

Hm...å si at jeg har en bokblogg er en liten overdrivelse. Jeg startet opp, men har publisert et eneste innlegg der. Så hvis jeg skriver om bøker skjer det stort sett på reality challenged. En del av meg kjenner at jeg kunne tenke meg å være med på dette, men jeg vet ikke helt om tiden strekker til :)

Oystein sa...

Å installere f.eks phpBB eller andre open-source løsninger er ca. like enkelt som å installere wordpress. Dvs. trykk "installer" i Fantastico.

Ellers er det kanskje en tanke å prøve seg på et integrert CMS som PHPNuke eller Geeklog som lar deg kombinere blogg-funksjoner, forum, chat, og alt hva du ellers kan komme på i et samlet system som administeres fra ett sted?

palodegard sa...

Øystein: du har sikkert rett, men mesteparten av det du nevner er gresk for meg :-) Wordpress har i alle fall den fordelen at det er enkelt å bruke for de som ikke er lommekjent i software-jungelen. Men det du nevner om å samle alle funksjoner (blogg, forum, chat) i ett system hadde helt klart vært en god løsning.

Oystein sa...

Tja, du kan få litt navigasjonshjelp på Open source CMS som sammenligner de fleste gratissystemer for å styre innhold - er ikke en kjempekløpper på området selv, men du får i alle fall en oversikt over hva som er tilgjengelig og hva du kan forvente å gjøre med de forskjellige systemene. Jeg er litegranne fan av Geeklog - men om du føler deg usannsynilg ambisiøs kan du jo prøve å installere slashcode, systemet Slashdot kjører på? Joomla, Mambo, eller PHPNuke, er også forholdsvis greie systemer for ikke-tekniske indvider - eller Zope for sinnsykt ambisiøse mennesker...

Anonym sa...

Ang feeds. Jeg har lagt forskjellige aggregatorer som henter bl.a. ut overskriftene fra din side www.antropologi.info/feeds/no/ og www.antropologi.info/blog/index-no.php.
Dette kan jeg gjøre fordi din side har en RSS-feed - adressen din er http://palode.blogspot.com/atom.xml

Skriptene som henter ut overskriftene er enkle å installere. Etterpå er det bare å legge til adressen til RSS-feeden. Mange blogger har en egen feed per kategori. Dvs en kan sile ut det som ikke er relevant. En av de beste applikasjonene er Gregarius

Det fins også mange deskprogrammer som henter feeds, alle moderne nettlesere og epostprogrammer kan dette. Det fins også nett-tjenester som Bloglines. BBC har skrevet en grei innføring.

palodegard sa...

Lorenz og Øystein: takk for tekniske innspill! Gull verdt for en som er såpass grønn på disse tingene som jeg er. Skal sjekke ut tipsene deres!

Anonym sa...

Palode: Håper du fikk mailen min.Fått noen flere ideer? Når kan man vente at vi skal starte snurrepripperiet?

palodegard sa...

Elisabeth: jepp! Har fått mail! Masse bra tanker og idéer. Har sendt svar.

Elisabeth sa...

Dette kunne vel være noe? Ta en titt :

http://norblogg.net/2006/05/24/norbloggnet-klar-for-bloggregistrering/

Anonym sa...

Jeg synes at det forslaget du hadde lagt ut så helt utmerket ut, særlig kategoriene. Det er viktig å skille mellom forskjellige funksjoner. Om du vil legge til et forum finnes det haugevis av gratisløsninger. Men det kan være at det behøves et mer avansert template enn det du har brukt, eller kanskje et eget domene med underdomener for de forskjellige kategoriene, slik at ikke alt havner hulter til bulter på forsiden.

Når det gjelder delen for kreativ skriving vil det være viktig å bestemme seg for om det bare er et utstillingsvindu eller om det er et forum for respons på og videreutvikling av tekster. Det siste vil kreve en viss innsats i form av regler og moderasjon dersom det skal fungere. Eksempel på et av få slike nettsteder som faktisk fungerer slik det er tenkt: Poetry free for all. Om du går inn, legg merke til de strenge reglene.

Jeg tenker også at tittelen på en bokblogg på en eller annen måte bør inneholde ordet "bok".

Ellers: Jeg melder meg frivillig til det meste, bortsett fra drifting og moderasjon :-)
Flott at du tar initiativ til noe slikt!

Anonym sa...

Jepp, bra initiativ, Palode.

Jeg stiller gjerne opp som sporadisk bidragsyter (selv om lesefrekvensen min er nede på historisk lavmål), men overlater gladelig teknisk admin og prosjektledelse til andre. (Ooh, så herlig uforpliktende...)

Men - en tanke. Hadde det vært ønskelig med en liten seksjon for fagbøker, for de som er av den tilbøyeligheten? Ikke at jeg skulle skrive det selv, men ville det bryte med idéen hvis man f.eks. kunne lese omtale av en ny samling heftige sosiologiske essays e.l.?

Og så: navn. Hva med "lesegleder.???"?

Lykke til.

Anonym sa...

Forslag til navn: "World of Words"
"Bøker og blå bananer"
"Ord opp og i mente"

Oystein sa...

Fortsatt fan av geeklog da - integrert gruppeblogg, forum, og diverse andre plugins alt etter hva du har bruk for.

Og siden geeklog er i Fantastico, så er det stort sett bare ett trykk som skal til for å komme i gang...

palodegard sa...

Øystein: har kikket litt på Geeklog. Ser ut som greie saker det. Litt usikker på hvor lett det er for oss ukyndige å få til en egen layout, men... Dessuten, skal jeg handle domene har jeg rett og slett ikke råd til annet enn b-one.net - og de har ikke Fantastico.

Hva med PHP-fusion? Kjenner du til det? Virker veldig enkelt å drifte - lett å flikke på design, har det som trengs av funksjoner (inkl. forum), faste brukere er veldig fornøyde osv.

palodegard sa...

Gong: seksjon for fagbøker bør siden selvsagt ha! Og "lesegleder" er absolutt et godt forslag!

Saccarina: gode tanker! Det er viktig at siden er ryddig, og lett å finne frem i. Spesielt når mengden tekst og innlegg begynner å bli stor, og om siden eventuelt skulle få mange klikk per dag.

Tittelen kan gjerne inneholde enten ordet "bok/bøker" eller "lese" - tenker jeg.

Oystein sa...

Meh, ha'kke den ringeste peiling på Fusion, bortsett fra at det er en fork av Nuke - men om du synes det ser ut som om det vil dekke behovet så vil jeg si at det er en god ide å bruke noe du tror du kan få til å virke slik du vil.

Er mye en smakssak hva man velger, tror jeg - så lenge administrasjonssiden ikke driver deg fra vettet er det viktigste å velge en løsning som gjør det du vil og du føler deg komfortabel med å administrere.

Anonym sa...

Internet!
Sites!
Best!

[URL=http://casino-consultant.fksd.info]casino consultant[/URL]
[URL=http://american-finance-honda.fksj.info]american finance honda[/URL]
[URL=http://used-car-trenton-new-jersey.fksd.info]used car trenton new jersey[/URL]
[URL=http://mature-blow-job.fksj.info]mature blow job[/URL]
[URL=http://lease-versus-buy-car.fksd.info]lease versus buy car[/URL]
[URL=http://used-car-richmond.fksj.info]used car richmond[/URL]
[URL=http://porn-gallery.biz-board.info]porn gallery[/URL]
[URL=http://mature-whore.fksd.info]mature whore[/URL]
[URL=http://download-free-legal-music.biz-board.info]download free legal music[/URL]

Anonym sa...

Hey, I recently added a news widget from www.widgetmate.com to my blog. It shows the latest news, and just took a copy and paste to implement. Might interest you too.

Anonym sa...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Anonym sa...

Hi !.
You may , probably curious to know how one can manage to receive high yields .
There is no need to invest much at first. You may start to receive yields with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you thought of all the time
AimTrust incorporates an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with structures everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become an affluent person?
That`s your chance That`s what you wish in the long run!

I`m happy and lucky, I started to take up income with the help of this company,
and I invite you to do the same. If it gets down to select a correct partner who uses your funds in a right way - that`s AimTrust!.
I take now up to 2G every day, and my first deposit was 1 grand only!
It`s easy to get involved , just click this link http://pysodatut.greatnow.com/izawyqi.html
and go! Let`s take our chance together to feel the smell of real money

Anonym sa...

Good day, sun shines!
There have been times of troubles when I didn't know about opportunities of getting high yields on investments. I was a dump and downright stupid person.
I have never thought that there weren't any need in big initial investment.
Nowadays, I feel good, I started take up real money.
It gets down to choose a proper companion who utilizes your funds in a right way - that is incorporate it in real business, and shares the profit with me.

You may get interested, if there are such firms? I have to answer the truth, YES, there are. Please be informed of one of them:
http://theblogmoney.com

Anonym sa...

Hi!
You may probably be very interested to know how one can make real money on investments.
There is no initial capital needed.
You may commense earning with a sum that usually goes
for daily food, that's 20-100 dollars.
I have been participating in one company's work for several years,
and I'm ready to share my secrets at my blog.

Please visit my pages and send me private message to get the info.

P.S. I make 1000-2000 per day now.

[url=http://theinvestblog.com] Online investment blog[/url]

Anonym sa...

Hello everyone!
I would like to burn a theme at this forum. There is such a thing, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For quite a long time, I earn money with the help of these programs.
I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I make 2G daily, and I started with funny 500 bucks.
Right now, I managed to catch a guaranteed variant to make a sharp rise . Visit my blog to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

Anonym sa...

[url=http://forums.alphaplus.ca/]Cialis Overnight Delivery[/url]

Anonym sa...

Hi everybody!

We are not acquainted yet? It’s easy to fix,
my parents call me Peter.
Generally I’m a venturesome gambler. for a long time I’m keen on online-casino and poker.
Not long time ago I started my own blog, where I describe my virtual adventures.
Probably, it will be interesting for you to read my travel notes and reports about winnings and losses on this way.
Please visit my web site. http://allbestcasino.com I’ll be glad would you find time to leave your opinion.

Anonym sa...

What do you think about WIKILEAKS?
Thanks

Anonym sa...

Unimpaired age, a construction corpse turned up to start pattern a confession on the unfinished in lot.

The 597093 [url=http://daclac.000space.com/abd.html]678546[/url] [url=http://daclac.000space.com/jyd.html]701373[/url] 262506 [url=http://mios.my-board.org/sdh.html]450216[/url] puerile people's 5-year-old daughter in reality took an investment in all the

enterprise wealthy on next door and dog-tired much of each habits observing the workers.

Anonym sa...

Dispatch heyday, a construction corpse turned up to start condition a billet on the insufficient in lot.

The [url=http://kamachu.000space.com/nmd.html]205715[/url] [url=http://masuher.blogdetik.com/2012/11/29/russia-has-withdrawn-from-the-market-sets-for-doomsday/]7xd7o9sc[/url] [url=http://poa7.000space.com/suh.html]182827[/url] [url=http://daclac.000space.com/jyd.html]701373[/url] 597093 progeny people's 5-year-old daughter sequel took an wires in all the

mettlesomeness growing on next door and dog-tired much of each heyday observing the workers.

Anonym sa...

Solo concert hour, a construction torturous turned up to start erection a line on the wear revealed lot.

The [url=http://kamachu.000space.com/msu.html]528016[/url] [url=http://mios.my-board.org/sdu.html]824430[/url] 522955 [url=http://daclac.000space.com/abd.html]678546[/url] [url=http://blogs.hoy.es/tudess/2012/11/28/south-african-simultaneously-married-to-four-women/]1bl4o1rr[/url] teenaged relations's 5-year-old daughter undeniable took an disconcert in all the

operation moneyed on next door and dog-tired much of each light of era observing the workers.

Anonym sa...

Helo ! Forex - Работа на дому на компьютере чашкой чая наслаждаться ситуацией получать деньги, просто зарегистрируйтесь forex [url=http://foxfox.ifxworld.com/]forex[/url]

Anonym sa...

[url=http://louis-vuitton-purses-outlet.blogspot.com/]Louis Vuitton Outlet Pa[/url]

[url=http://louis-vuitton-store-uk.blogspot.com/]Louis Vuitton Store Uk[/url]

[url=http://louis-vuittonoutletarizona.blogspot.com/]Louis Vuitton Outlet Mall[/url]

[url=http://louis-vuitton-store-uk.blogspot.com/]Louis Vuitton Store San Francisco[/url]

[url=http://louis-vuitton-pursescanada.blogspot.com/]Louis Vuitton Purses Canada[/url]

Anonym sa...

[url=http://louis-vuittonstoreoutlet.blogspot.com/]Outlet Louis Vuitton Handbags[/url]

[url=http://louis-vuitton-store-ny.blogspot.com/]London Louis Vuitton Store[/url]

[url=http://louis-vuitton-onlineoutlet.blogspot.com/]Louis Vuitton Factory Outlet[/url]

[url=http://louis-vuitton-onlineoutlet.blogspot.com/]Authentic Louis Vuitton Outlet[/url]

[url=http://louis-vuitton-onlineuk.blogspot.com/]Louis Vuitton Online Uk[/url]

Anonym sa...

[url=http://louis-vuittonstore.blogspot.com/]Louis Vuitton Outlet Store Online[/url]

[url=http://louis-vuitton-onlineuk.blogspot.com/]Louis Vuitton Shop Online Uk[/url]

[url=http://louis-vuitton-purses-outlet.blogspot.com/]Louis Vuitton Purses Outlet[/url]

[url=http://louis-vuitton-shoponline.blogspot.com/]Louis Vuitton Shop Online[/url]

[url=http://louis-vuitton-discountstore.blogspot.com/]Louis Vuitton Discount Store[/url]

Anonym sa...

[url=http://omegawatchkakaku.blogspot.jp/]オメガ 腕時計[/url]


Casio Watches Innovation for much better life-style

Can your watch double up as being a calculator or a camera on your wrist? Stunned? With Casio watches nothing is impossible.

Technically evolved Casio watches have some stunning features that set your pulse racing with pleasure. Temperature, atmospheric strain, altitude, and in many cases GPS place, Casio watches can measure all. Innovation will be the force that drives Casio. It's given the planet of watch-making most novel concepts. Inside the 1980s it gained acceptance for marketing calculator watches. Then it created watches that can display time of different time zones. It had been also certainly one of the early manufacturers of quartz crystal watches, both digital and analog. The record of achievements is countless.

Casio watches are in advance in design and engineering. Mainly they sport unconventional seems with digital displays, a reflection of avant-garde technologies. The brand helps make watches for males, ladies, unisex watches and sports watches. The organisation is within the constant method of inventing and reinventing its products retaining good quality and originality continuous so as to provide the sudden. For your considerable sportsmen Casio has a choice of sports activities watches engineered to carry out.

Considered one of very best ones may be the Casio Sports activities Gear. Its functions go past just timekeeping. Loaded with outside functions like moon information, thermometer, fish indicator and more this watch is water resistant as much as 200-meters. You receive it in blue cloth band or black resin band with an analog/digital dial code.

For ladies there exists the LW 201 series- sporty seeking with ease of a digital observe as well as the reliability of the 10-year battery helps make this view your best workout companion. In case you are a globetrotter, managing enterprise across continents here your perfect assistant. The Casio Databank assortment DB150-1. This 150-page databank observe helps keep key knowledge inside reach. Powered with functions like world-time and 8-digit calculator it tends to make corporation appear like pleasure.

For ladies on the lookout for fashion with function Baby-G models are wonderful. Intended to double as equipment suiting street fashions the BDG110 series of watches have an arresting solid-color band using a brilliant 3D LCD. It is easy to do tons with this model. Choose the timekeeping mode display style and slanting the watch display triggers one of 12 various animation patterns to appear making it the coolest designer view ever. Last but not the least look into the Classic Casio AQ47 series. Seamlessly blending the analog with the digital view, it enables you to see time in two formats together with date and day in the week. On the market in black face with resin band and vice-versa these watches are your everlasting companions.

The core philosophy of Casio would be to make solutions with revolutionary functions to help men and women in their everyday lives and aid the society evolve. Following this philosophy, Casio watches have set trends and developed progressive lifestyles. It without a doubt really worth investing in a piece. Reap assured returns- compliments!

Anonym sa...

[url=http://omegaaquaterra.blogspot.jp/] オメガ アクアテラ クォーツ[/url]


Methods to Obtain Watches Online In Toronto Canada

Investing in any products on line is one particular different, a single continuously seems forward to. Have you ever experimented with over the internet shopping of merchandise along with other equipment by way of net? Are you currently comfortable with street shopping vis--vis on the net shopping? There are plenty of folks who dont want to travel to various showrooms or dealers looking for a single commodity, consequently wasting of fuel in travelling. On-line buying is known as a trend at present and 60% with the population in the present day prefers to order a product on the net sitting at their workplace or dwelling.

Obtaining Watches can be described as trend currently and with the most recent technological innovation interruption on this trade, companies are presenting avant-garde technological innovation in its catalogue at highly aggressive costs. Purchasing a observe has under no circumstances been so simpler than web based buying from authorized firms and its licensed retailers and distributors. If you are residing in Toronto or any other city of Canada, and in search of a view for the girlfriend or mothers and fathers, then the most effective selection could be to go for on the web purchasing with the very same. There are many Canada Watches Via the web companies which present its providers to the clientele and deliver the goods within the warranty within the OEM together with the guarantee card. Most of the manufacturers in international marketplace have a explicit web page, which sell their goods in Canada like Omega, Rolex, Breitling, Casio, Citizen, Gucci, DKNY and so forth.

The pioneers of observe making historically evolved in Switzerland and consequently the majority of the properly identified and prosperous watch brands from the world nowadays draw its ancestry from Swiss watches. Brand names like TAG Heuer, Rolex, Omega, Breitling and so on all have their origins from Swiss land. So if you're searching for these Swiss observe Toronto assortment or Put to use watches Toronto, then cease moving about to your option pillar to post.

Globe class brand names like Rolex and Breitling place forward remarkably sophisticated and relatively pricey watches on the scale of millions of dollars at times. A number of individuals have wish to dress in these but cant, as a consequence of lack of money. Hence, Put to use Watches Toronto is surely an choice for this kind of men and women to fulfill their fantasies of sporting this kind of plush and jeweled watches at reduced costs. A number of suppliers in Canada and Toronto are selling these utilized watches of major superior quality manufacturers and one can without difficulty finds these on Canada Watches Using the web. These aforementioned watches are available for on the web sale at watchfinder.com , wherever you can take a look at an astonishing watch collection. Just click and identify ideal specials of Swiss Watches Toronto in Canada.Anonym sa...

[url=http://omegaaquaterra.blogspot.jp/] オメガ アクアテラ[/url]


The Master of Omega

The Master of Omega. SPEEDMASTER - FLIGHTMASTER - SPEEDSONIC?

Writer: Alberto Isnardi?367 pages, cm 25 x 32?


English - Italian edition

Shipping around the world. Delivery inside 3 days

?178,00

This volume runs through the historical past with the Omega SPEEDMASTER- FLIGHTMASTER- SPEEDSONIC and permits the enthusiast to know historical models, at the same time as to become updated about something new.

The Speedmaster was the observe selected to accompany man on this venture that would alter the course of historical past. In 1969, it had been nicknamed the "Moon Watch".

The Flightmasters have been built and made for airline pilots, as uncovered by its options, like a hand exhibiting the time zone. With its chronograph certification, the Speedsonic was by far the most exact view of its time.

This guide gives a total view of those three models and, for making its consultation less difficult, is in chronological order by production years to the Speedmaster versions and has two separate chapters for Speedsonic and Flightmaster.

All watches are illustrated in the big format with technical specifics, bracelet references and all quotations with the Master of Omega Amid the versions described and illustrated we acquire:

- Pre-Professional?- Expert?- Fondello Pre Luna?- Automatic?- Apollo-Soyuz?- Skilled Quartz?- X Anniversary?- Quartz placcato?- Moon Phases?- Lowered?- Classic Perpetual 50 examples?- Collezione Valigetta Missions 40 examples?- Skilled X - 33?- Profesional Glaxy Train?- Ratrappante?- Competent Broad Arrow?- Experienced Broad Arrow "Squelette"?- Traditional M. Schumacher?- Skilled Broad Arrow Olympic Game?- Specialized from the Moon to Mars?- Lobster?- Flighmaster

ABOUT OMEGA:? Omega SA is known as a Swiss luxury watchmaker based mostly in Biel/Bienne, Switzerland. Omega is probably the most acknowledged and acknowledged watches on this planet. Omega watch was the option of NASA as well as first view around the Moon in 1969. Omega was the official Time Keeping gadget within the 2010 Vancouver Winter Olympics. James Bond has worn it in films considering that 1995; other renowned Omega wearers are John F. Kennedy, Prince William, George Clooney, Nicole Kidman and Cindy Crawford. Omega estimates that seven from each ten people have heard of Omega watches. Omega is owned by the Swatch Group.

About Guido Mondani: ?Guido Mondani was born in Genoa on October 29 1945. Editor by occupation for above thirty many years, he is a big collector of well-known manufacturers wristwatches given that 1986 when his wife Franca gave him a Moon Phases ref. 8171 in yellow gold.?He realized several imperative publications regarding the most well-known watch brands which became indispensable treasures. Some of them are sold out and extremely hard to uncover any longer.?He became a reference for collectors and fanatics and he is known around the globe for his precision and dependability. Mondani sold in 2006 certainly one of the biggest wristwatches collections, with 309 wristwatches.Anonym sa...

[url=http://omegadevillekakaku.blogspot.jp/]オメガ デビル[/url]


Promote My Omega Observe

Omega watches happen to be inside the marketplace all-around 150 years in various kinds. The background of this corporation is incredibly prolonged but, the Omega Watches is one of the perfect watches on the planet. The details that these watches are carried out no other watch can be accomplished. They carry on to be at during the cutting edge the cause that these watches are in the best of the many luxury watches. There are actually virtually 70% of individuals knowledgeable about the brand name throughout the world. This really is due to the very good reputation of company. So, whenever you ever give thought to purchasing any luxury view then dont fail to remember the title of OMEGA WATCHES. In case you have dough to obtain a luxury observe then we constantly encourage you OMEGA WATCHES due to the fact these watches are recommended inside the globe for all those who adore to wear luxury watches for strengthening their personality. The OMEGA WATCHES possess a trusted material and have a satisfactory style and quality that be certain prospects they have a correct merchandise towards their moolah. These watches are well known for his or her correct time with the most recent design and high quality which improves our persona. These watches have been made in this kind of a way and together with the advance technological innovation the design and style is unmatchable of those watches with all the other luxury watches that are while in the marketplace. The performance and style and design of these of OMEGA WATCHES is incomparable. The omega watches are effectively reputed for their accuracy, design and style, material which attracts 3rd. generation.

OMEGA WATCHES are very favorite luxury watches in this time there are a number of individuals who like luxury wrist watches like OMEGA you will discover quite a lot of styles and model of OMEGA WATCHES can be found inside the market in numerous value ranges.

Generally an OMEGA WATCHES plays a significant purpose for enhancing personalities of substantial society man or woman. These higher society men and women continually go for luxury watches like OMEGA Watch the reason of this is the expensive materials like metal, gems, diamond and getting extraordinary features of those watches.

Omega watches demonstrate a tradition and contemporary design. have not new style every one of the watches owning previous design and design and style however the designer of omega watches think that their watches demand further within the market place as a result of common type and style we use for producing these watches. Nearly all of the individuals who desire to purchases a luxury watch looking to wear these luxury watches on their wrist. They are attempting the perfect style of luxury view which is additional desirable and present time for you to them. With OMEGA WATCHES the prospects got both of them just after purchasing these luxury watches. They've a luxury watch which displays them an exact time plus give a luxury look to them. The OMEGA WATCHES gives you wrist watches to each the guys and gals by using a assortment of design and accuracy of time and suit for your character. The OMEGA WATCHES supply you with the genuine value of your moolah.

There is various advance functions in the which offers us an incredible mixture of types and engineering.

Should you ever make your mood to purchases a luxury observe then comes right here we serve you greater in LONDON. For more knowledge now pay a visit to our web-siteAnonym sa...

[url=http://omegaantique.blogspot.jp/]オメガ 価格[/url]


A Brief History of Omega Watches

It's exceptionally intriguing which the final letter within the Greek abc was chosen by Louis Brandt for that identify of his pocket watch development in 1848. The letter is OMEGA and it truly is the image for higher accomplishment and perfection. Brandt's initial winding pocket watches had been manufactured applying regardless of what elements he could take advantage of and he began marketing and advertising his Omega watches to neighboring nations as a result of an organization associate in England.

To this day the Omega enterprise proceeds to create absolutely sure which the highest good quality stays in each Omega see. The efforts and determination to these ethics haven't any doubt contributed towards the affiliation involving okay watches and Switzerland that is certainly the birthplace in the Omega see at the same time because the Brandt legacy.


Above the one hundred fifty yr background of Omega watches this commitment has led to many awards too as worldwide recognition as remaining a products equal in all respects for that top rated names inside the online business including Oris, Longines and Gruen.

The initial of these prestigious awards came while in the 1900 Paris World Truthful exactly where it obtained awards for superior and revolutionary type. Omega was subsequently acknowledged once more by producing the world accuracy record with the Kew-Teddington observatory of England in 1936.

Above the past an extended time the OMEGA identify endures because being awarded the distinction because the official timekeeper at 21 Olympic Video video games. No less outstanding was the historical accomplishment since the to begin with electronic timekeeping system in an Olympic event in the 1952 Helsinki video games.

Louis Brandt handed absent in 1879 and his sons Louis-Paul and Cesar assumed leadership with all the Omega custom. Quickly just after his passing they moved the organization to Bienne, Switzerland.

A great deal less than twenty many years later on on in 1903 each with the brothers passed absent and Paul-Emile Brandt became amongst the ideas inside the Omega organization inside the youthful age of 23. The corporation expanded when it merged with Tissot in 1930 and has due to the fact produced to more than fifty companies which incorporate this type of noteable manufacturers as Lanco and Hamilton which might be renown and respected producers of clocks and timekeeping devices.

In 1965 the Omega Speedmaster was selected since the official view with the NASA room system. four years later the Speedmaster was around the wrist of Neil Armstrong when he stepped onto the surface location inside the moon to the first time. This selction by NASA is particularly notable in mild through the efforts by other leading rated producers to get this distinction. Even so, the reality President John F. Kennedy produced it acknowledged his view of choice was certainly Omega could have had some influence around the selection. Nonetheless the view stays as about the list of industry's most suitable and no doubt will carry on to keep this status.

In 2007 the Omega internet business developed the Seamaster item specifically to signify the brand new Zealand crew while in the globe cup sailing competitors. Omega derived the Seamaster name through the boat that won the America's Cup rivals in 1995.

The standing of those exceptional timekeeping gadgets may well be be traced yet again to its' founder and may forever be attributed for your company's dedication to maintain that fine legacy.