torsdag, april 20, 2006

BegrepsbegravelseNekrolog:

Begrepet Politisk Korrekthet sovnet stille inn på begynnelsen av nittitallet, etter kort tids sykeleie. Begrepet slet med store slitasjeskader, og svært upresis medisinering. Til de pårørendes store sorg ble liket dessverre ikke begravet eller kremert, men balsamert.

I 2002 ble liket stjålet av en bande sinte, unge høyrepolitkere, som drasset med seg liket rundt i debatter på fjernsyn og i aviser. Etter bloggemoten satte sine klamme skinker over Norge begynte det herjede liket å gå i oppløsning. Likdeler ble slynget i raseri, og mange viktige debatter ble kvalt av en PK-fot i ballene, eller en PK-finger i øynene.

Men nå har tiden kommet for det endelige farvel. Begrepet legges til hvile i en ukjent grav. De pårørende ønsker ingen blomster. Donasjoner kan gjøres til media og de politiske partiene, øremerket opplæring i saklig debatteknikk.

Hvil i fred, og hjemsøk oss ikke mer.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Litt vel optimistisk?

Jeg tror nok vi må slite med PK-preiket lenge enda. Det er jo så beleilig når man ikke har særlig med andre argumenter.

palodegard sa...

Jepp, Hjorthen, optimist. Jeg regner jo med at mange vil prøve å grave opp liket i desperasjon. Men klarte vi å bli kvitt rosa dressjakker med svære skulderputer og oppbrettede ermer, kan vi saktens klare å kvitte oss med PK-maset også.

Anonym sa...

Nå er vel dere vel opptimistiske. På nettavisen sitt forum er det pk ditt og pk datt hele tiden, i tillegg driver disse såkalte antipsykopatene på.
Sekter, javel, men aktive med inntresant begrepsteori er de

Anonym sa...

Tja, det er nok altfor tidlig å oppfordre til at bruken av begrepet "politisk korrekthet" skal opphøre, all den tid islamapologeter og islamofile fortsatt bruker politisk korrekt svada som grunnlag for sitt ubegripelige virke. Jeg mistenker heller at ønsket om at begrepet skal tas ut av bruk har å gjøre med at disse møkkafolkene ønsker å bli spart for kritikk.

palodegard sa...

Anonym: Kan du ikke prøve, bare som et eksperiment, å argumentere for ditt islamsyn, uten å bruke tomme ord som "politisk korrekt", "islamofil" og "svada". Ekstrapoeng hvis du greier deg uten "møkkafolk" også.

Anonym sa...

Jeg registrer med glede at mine bønner til Palode om å skrive mer politikk har blitt hørt. jeg er veldig fornøyd. Bra artikkel. "Politisk korrekt" er den tammeste betegnelsen jeg har hørt, særllig siden det er ingen som egentlig helt vet hva de mener med det. Men det er noe i retning av "dette standpunktet er for bra, det er for sympatisk. jeg liker det ikke".

Anonym sa...

ooops, slip of the tongue. eller finger. jeg mente "bra post", for å holde meg til gjeldende lingo.

Dadida sa...

Hehehe, min kompis kalles bare PK, som i forbokstavene i navnet sitt. Jeg kjenner også en NB og en CA.