onsdag, juni 22, 2005

Sensur?

De siste dagene har vi i kunnet lese om nettsteder som tjener store penger på lettkledde tenåringer. På deiligst.no sender hundretusener av norsk barn og ungdom inn bilder av seg selv, mange av dem med lite tekstiler og mye hud.

Mye moralsk forargelse er ute og går. Selv synes jeg det er trist og etisk tvilsomt at det å vise seg frem på nettet er en populær hobby blant barn, og at det finnes gründere som tjener millioner på dette. Men kan vi egentlig stoppe det? Om disse nettstedene ikke faktisk bryter norsk lov, kan vi egentlig gjøre noe mer enn å akke og bære oss?

En kan ikke forby og sensurere alt en ikke liker.

Men jeg gruer meg fælt til jeg får tenåringsbarn.

4 kommentarer:

Stine sa...

Selv får jeg tenåringsbarn om ca 9 år (herreGUD!), og håper i det lengste at hun ikke vil føle behov for å legge ut slike bilder av seg selv på nett. Hva med å prate med ungene sine av og til, så man vet hva som skjer i livene deres? Tror det er en plan for mitt vedkommende, i alle fall.

Anonym sa...

Det er rett og slett umoralsk og kvalmt, men jeg vet ikke helt hvordan man skal stoppe de forvokste fjortisguttene med pedofile tendenser som står bak disse sidene..

Toyni sa...

Men man slutter ikke å ha betsemmelsesrett over barna sine når de er blitt tenåringer, heller. Vi kan ikke fotfølge dem når de en gang kommer så langt, men vi kan være veldig til stede!

Anonym sa...

kanskje det hadde vært en fordel at folk så etter barna sine litte grann istdenfor å sytte, klage og kreve sensur og høye straffer hver eneste gang det dukker opp et boppslag i vg eller dagbladet.