søndag, november 02, 2008

Amerikabrevet (vennlig hilsen Jesus Kristus)

Kjære USA,

Det har kommet meg for øre at dere har presidentvalg om et par dager. Jeg vet mange av dere har forsøkt å få tak i meg i lang tid. Jeg kan bare beklage, på vegne av meg selv, faderen og den hellige ånd, at vi ikke har hatt tid til å svare på alle henvendelsene. Vi regnet med at jeg hadde lagt igjen tydelige instrukser sist jeg besøkte dere. Apostlene mine lovte å ta notater og samle beskjedene i et slags nytt testamente, som et appendiks til de gamle lovene.

Did you not get the memo?

Saken er nemlig den at jeg vandret jorden som en palestinsk opprører. Jeg arrangerte stadig møter mellom opprørere, og spredte mine idéer om å hjelpe de fattige, og spre rikdommen rettferdig. Kjære USA, jeg er Jesus Kristus, og jeg er en palestinsk sosialist. Må jeg virkelig servere det med teskje?

Jeg har fått med meg at dere kaller dere en kristen nasjon, og at det står "In God We Trust" på pengesedlene deres. Derfor kan dere kanskje skjønne at jeg blir en smule muggen i skjegget når den ene presidenten sier at det er uamerikansk å "spread the wealth around"? Her legger jeg igjen helt klare instrukser for hva som er lov og hva som er fy-fy - og når dere endelig blir hjemme alene røsker dere bare fram spriten og hagla og herjer vilt?

Er det min feil? Har jeg gitt dere en dårlig oppdragelse?

Så et spørsmål til de mest religiøse av dere: homofili og abort? Var det virkelig det beste dere kom på å kjempe mot? Tror dere Gud er en republikaner? Tror dere jeg glemte å nevne aksjemeglere og investeringsbanker i Bergprekenen bare fordi jeg var litt bakfull den dagen? Hvorfor står det så lite om skattelette og økte forsvarsbudsjetter i evangeliene?

Uansett hvem som ender opp som president 4. november, så trenger vi å ta en skikkelig prat. I mellomtiden håper jeg at dere kan skumme gjennom biografien min, og særlig merke dere at jeg (Jesus) ikke på noe vis er:
- hvit
- heterofil
- kapitalist
- velstående (jeg eier faktisk ingenting)

Vi snakkes snart. Bare husk: jeg var en opprørsk, palestinsk sosialist. Det burde være alt dere trenger å vite akkurat nå.

Utålmodig hilsen,
Jesus Kristus

PS: bønner er like avleggs som fax. Jeg sjekker gmailen ganske jevnlig: saviour33@gmail.com.

2 kommentarer:

Bjørn Stærk sa...

"og særlig merke dere at jeg (Jesus) ikke på noe vis er [..] heterofil"

Hm, var han noe annet altså? Eller teller du singel som en egen legning? ;)

palodegard sa...

Han hang med en gjeng gutter han kalte "apostler", smånusset med Judas innimellom, og gikk alltid i sandaler.

You do the math.