søndag, august 21, 2005

Dagens anbefaling

For alle som er interessert i film vil jeg gjerne anbefale å ta en titt på denne bloggen. Det finnes sørgelig få nettsider som er genuint interessante og lesbare, i alle fall her i filmverdenens bakgård, Norge. Gjemmestedet, som bloggen heter, skrives av to filmentusiaster som holder seg herlig oppdatert på det meste som rører seg rundt det hvite lerretet. De har jevnlige filmanmeldelser, lenker til nye trailere og generelle diskusjoner rundt det som rører seg i filmverdenen.

Sidene oppdateres dessuten flittig - ikke minst listene over hvilke filmer de har myst på. Det mest interessante, for min del, er selvsagt å finne ut hvilke punkter jeg er uenig i. Gjemmestedets gbang mener for eksempel at Two Towers "blir nok stående som den sterkeste av de tre," (av filmene i LotR-trilogien), mens jeg mener den var uengasjerende og full av Philippa Boyens' irriterende screenwriting-for-dummies-teknikker. Sekvensen med data-wargene kunne jo ta matlysten fra enhver filmfan.

Uansett, klikk deg over på Gjemmestedet, og hold deg oppdatert på filmnytt! Og hvis gutta bak bloggen noen gang fikk tid og mulighet, hadde de godt kunne startet et norsk diskusjonsforum for film. De som allerede finnes funker heller dårlig.

4 kommentarer:

Hjorthen sa...

Two Towers suger lut, den klarer jeg rett og slett ikke å se igjen. Fellowship er den sterkeste av dem, mens Return of the king er en fascinerende blanding av spektakulære scener og regelrett vås.

gunnarb sa...

Takk for gode ord! Dette var (uberettiget) skryt, men hyggelig for det. Forum får vi se på med tid og stunder. I øyeblikket har vi nok med å holde oss selv oppdatert, men den som lever får se...
og hjorthen: Mens Fellowship til tider var regelrett kjedelig med en vanvittig mengde dialog (Elronds råd f.eks.) og Return som du korrekt sier kun var full spektakulære scener og vås så er Two towers en episode mellom de to som faktisk bygger og styrker de karakterene jeg setter mest pris på: Saruman, Treebeard, Pippin og Munti, samt Helm's Deep da!!! Mye mer spennende enn Minas Tirith. Dette er den eneste av de tre filmene som tar seg tid til en viss karakterutvikling, og den eneste som ikke lar Frodo og Sam styre hele showet (mitt syn Elijah Wood er for evig og alltid ødelagt).

palodegard sa...

Ah, uenighet er deilig interessant...

gbang: Du nevner ikke Gollum blant Two Towers' sterke sider - jeg synes Andy Serkis innsats var en av få minneverdige ting på mellometappen. I den filmen sliter selv Ian McKellen med retningssansen til sin karakter.

Hjorthen sa...

Ahhh...det er så mye galt med Two Towers at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne en gang!

Den er full av logiske brister og det jeg mener er brudd med Tolkiens ånd. Det blir litt bedre med Extended-utgaven, men den filmen ødelegger nesten hele trilogien for meg. Entene som ikke har fått med seg at Saruman hogger ned skogen deres, og så holder de entemøte i sju lange og sju breie før de bestemmer seg for å IKKE hjelpe til. Men så skal de plutselig hjelpe til allikevel.Faramir henger ikke på greip, og Arwen, som gjør en ålreit figur som sterk og tøff alvekvinne i Fellowship er plutselig forvandlet til ei skikkelig sytedame som ødelegger enhver scene hun er med i. Nei gitt, her er og blir vi nok uenige:-)