tirsdag, juli 04, 2006

Brannsjokk for skandaleblogger

Ville sikkert overskriften være i VG. Om de brydde seg med slik.

Uansett, i morges begynte drømmene mine å ta en merkelig vri. De ble invadert av bråk og støy. Lyden av knust dyttet meg over i våken tilstand. Jeg setter meg opp i senga, og det lukter svidd.

Jeg hører mer glass som knuses og løper ut i stua. Røyklukta er verre her. Jeg trekker opp persiennene for å se ut. Alt jeg ser er flammer. Nabohuset er i full brann. Jeg får lukket vinduene, selv om haspene er skikkelig varme. Får kastet på meg noen klær, røsket med meg katta (som er ganske hysterisk på dette punktet) og kommer meg ut på gata.

Når brannbilene kommer fem minutter senere står flammene skummelt nær stueveggen vår. Jeg er ganske utålmodig på at de skal begynne å slukke, for å si det slik. Etter en halvtime slukking og action er faren over for spredning over til oss. Og katta begynner å roe seg.

Antydning til lynsjestemning blant enkelte naboer. Brannen startet nemlig i ei leilighet der det bor et par junkies. Før jul var det politirazzia der, og de fant en putrende liten amfetaminfabrikk. Det kom ikke som noen bombe at det huset brant ned, for å si det slik. Politiet og pressen løper rundt her og mesker seg på rykter og sinte naboer. Jeg sa bare "ingen kommentar" (og følte meg som en klam politiker) og gikk for å finne ut hvor vi skal sove i natt.

Adressa.no:
- To sendt til sykehus
- Ni beboere evakuert
- Butikk måtte stenge
- Inga måtte evakuere
- Flammer i morgentimene
- TV-Adressa

5 kommentarer:

Laila sa...

Skumle greier, jammen! Hvordan det må oppleves å våkne opp til brann, tør jeg ikke engang tenke på. Har aldri opplevd det selv og håper jeg slipper.

Anonym sa...

Whoops!

Godt det gikk bra! Med dere.

(Og hvis vi hadde Fox channel på norsk:

"Skandaleblogger vegg i vegg med AMFETAMINFABRIKK")

Gå og ta deg en is! :-)

Anonym sa...

Jeg leste om brannen i papir-Adressa i dag :-) Skummelt!

En gang våknet jeg til nedbrent nabohus. Det skremmende var at folk som bodde et par kilometer unna hadde våknet av sirenene under utrykningen. Det hadde ikke jeg. At soveromsvinduet vendte bort fra huset som brant ned hjalp bare litt.

palodegard sa...

Wow, Saccarina. Det kalles sovehjerte :-)

Anonym sa...

Very cool design! Useful information. Go on! » » »